Zo werkt het

Selecteer een raffle
Bepaal uw eigen lotnummer
Koop een lot

Het basisprincipe
Een verloting via LotSpot is geen kansspel maar een behendigheidsspel. Dat komt omdat u bij LotSpot, op grond van uw persoonlijke stijl en overweging, uw eigen lotnummer kiest. Dit nummer moet tussen de 1 en 500 liggen omdat er per verloting een vast aantal van 500 loten wordt verkocht. De hoofdprijs valt op het lot met het laagste nummer dat door slechts één deelnemer werd gekozen. Anders gezegd: de hoofdprijs valt op het laagste, éénmalig gekozen nummer. De tweede en derde prijs vallen op respectievelijk het éénna laagste en het tweena laagste unieke nummer. Zie onderstaand voorbeeld.

Een trekking is overbodig
Er is dus geen trekking van een winnend nummer, aangezien de winnende nummers op het moment van sluiting automatisch voortkomen uit de reeds door de deelnemers gekozen getallen.

Drie prijzen per verloting
Per verloting zijn er drie prijzen te winnen: de hoofdprijs plus een tweede en derde prijs. De hoofdprijs bepaald u zelf door loten te kopen voor een bepaalde verloting. De tweede en derde prijs zijn vakantiereizen. Alle hoofdprijzen hebben een gegarandeerde waarde en gaan vergezeld van een taxatierapport. De tweede en derde prijzen worden georganiseerd door bekende reisbureau’s.

Grote winkansen
De winkans bij deelname aan onze verlotingen is met één lot op z’n minst 3 op 500. Daar komt bij dat u uw eigen lotnummer toekent. Iemand met een goed oog voor statistiek ziet daardoor de winstkansen sterk toenemen. Elke verloting is een op zichzelf staand, afgerond evenement. Er zijn dus áltijd drie winnaars per verloting.

Uw invloed op de winkans
Een “good guess“ is altijd leuk meegenomen, maar het draait bij LotSpot vooral om logisch inzicht en gevoel voor statistiek. Als u een willekeurig lotnummer kiest dan is de kans dat u wint gemiddeld 3 op 500. In vergelijk tot een gewone loterij is dit al een hele grote kans. Maar het kan gelukkig n′og beter! Inzicht in de logica der waarschijnlijkheid en de grondbeginselen van de statistiek doet uw winkans enorm toenemen. Uw winkans verdubbeld of verdrievoudigd natuurlijk óók als u twee of drie loten koopt. Het is aan uzelf om te uit te zoeken in welke bereik de winkansen maximaal zijn. Laat u zich daarbij leiden door uw gezonde verstand!

Geannuleerde verloting: GELD TERUG
Het is mogelijk dat voor een bepaalde verloting niet voldoende loten worden verkocht om de waarde van de prijs af te dekken. Dan wordt de einddatum van de verloting éénmalig twee weken opgeschoven. Als daarna nog niet voldoende loten zijn verkocht dan wordt de verloting geannuleerd. Uitstel van de einddatum of annulering van een bepaalde verloting wordt bepaald aan de hand van het zogenaamde “break-evenpoint”, 72 uur vóór de sluitingsdatum. Alle deelnemers aan een geannuleerde verloting krijgen binnen enkele dagen hun geld teruggestort. Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden.

Juridisch toezicht en transparantie
Alle verlotingen vinden plaats onder toezicht van een notaris. Deze ziet toe op een eerlijk verloop van de verlotingen. LotSpot streeft naar een betrouwbaar en transparant imago. De winnaars van de (hoofd)prijzen worden op deze website bekend gemaakt met hun e-mailadres en eventueel een foto (zie: De Winnaars). Medewerkers van LotSpot zijn uitgesloten van deelname. Het is voor de kopers van loten altijd mogelijk om persoonlijk inzicht te verwerven in onze werkwijze. Kijk voor meer informatie in de algemene voorwaarden of neem contact op met LotSpot.

TIP: als u die boot of auto écht in uw bezit wil krijgen, dan koopt u zo’n 250 loten en voorzie deze vervolgens op een doordachte manier van lotnummers. Klopt, het kost wat geld, maar dan bent u wél voor maar de halve prijs vrijwel zeker de trotse bezitter van bij voorbeeld een schitterend zeiljacht…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s